Szülőknek csak 12 éven aluliak felügyelete mellett: a datolyagolyó receptje - Naspolya Nassolda
16812
post-template-default,single,single-post,postid-16812,single-format-standard,cookies-not-set,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-4,qode-theme-ver-17.0,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Szülőknek csak 12 éven aluliak felügyelete mellett: a datolyagolyó receptje

Tapasztalatból mondjuk, a ragacsos datolyamassza gyúrását, formázását imádják a kicsik. Ehető gyurma? Naná, hogy nagy kedvenc! És még egészséges is. A datolyagolyó egy klasszikus nyersvegán nassolnivaló, az elkészítése ráadásul szuperegyszerű.
Egyszerűsége mit sem von le nagyszerűségéből: mindössze két hozzávalóből létrehozhatjuk az alapmasszát, amit aztán úgy cifrázhatunk további aszalt gyümölcsökkel – például citrusfélékkel – és fűszerekkel, ahogyan csak kedvünk tartja.
Sokaknak a kókuszgolyót juttatják eszébe a datolyagolyók. Ízében egyáltalán nem, de egyszerű, sütést-főzést nem igénylő elkészítési módjukban hasonlítanak. És persze abban, hogy kicsiknek és nagyoknak egyaránt a kedvence. Érdemes kísérletezni az alaprecepttel, nagyon hálás! Már-már elronthatatlan.

Hozzávalók:

  • 1-1,5 csésze aszalt datolya 
  • 1 csésze mandula
  • Karobpor vagy mandulaőrlemény a díszítéshez – engedd szabadon a fantáziádat!

Ötlet otthonra:

Ha a masszából készült “tésztát” kinyújtod, akkor süteményformával “aprósüteményt” is készíthetsz belőle. A család legkisebb tagjai a művelet minden fázisát imádják: a ragacsos massza gyúrását, a golyók formázását, vagy ha az “aprósütemény” mellett döntötök, a formák készítését is.

Elkészítés:

Az aszalt datolyát vágd egészen aprócska darabokra, a mandulát őröld meg. Kézzel gyúrd össze először csak a feldarabolt datolyát, egy ragacsos masszát fogsz kapni. Ezt dolgozd össze az őrölt mandulával egynemű állagúra, fűszerezd kedved és ízlésed szerint, majd gyúrj belőle neked tetsző méretű golyócskákat. A golyókat forgasd meg végül karobporban vagy mandulaőrleményben.

Réka & Ádám

Kapcsolódó finomságok

Legutóbbi bejegyzések

No Comments

Post A Comment