
24 máj Eper és mangólica: az idei volt az eddigi legjobb Gourmet Fesztivál
Komoly szakmai megtiszteltetés számunkra, hogy a megnyitásunk óta minden tavasszal kint lehetünk azon a fesztiválon, ahol a hazai gasztronómia legjobbjai vannak jelen, köztük minden hazai Michelin-csillagos étteremmel. Idén igazán jó csillagzat alatt állt a Gourmet, az eddigi legjobb fesztivált zártuk vasárnap este.
Eper és mangalica? Eper és mangólica!
A fenti képen szerepel a mangólica: a rózsaszín-sárga csíkos, epres-mangós pohárdesszerttel adtuk meg a nyers-vegán választ a fesztivál idei tematikájára. Szerettük, hogy szerettétek! Alább pedig a másik fesztiválfinomság, a vadbodzás szamócatarte látható.
Idén már több vegán szereplő is megjelent a fesztiválon
A fesztivál több, mint 100 kiállítója közül valószínűleg csak a Veganlove és mi voltunk olyan ételesek, akiknél nem volt fellelhető a mangalica. Mi ugye mangólicával készültünk, a Veganlove a jackfruittal készülő, igazán jól sikerült „pulled pork” szendvicsével nyújtott vegán alternatívát a fesztiválozóknak. Kedvenc hazai streetfodosunk ráadásul egy dögös, vadiúj food truckkal gurult be a fesztiválra, ami egyben azt is jelenti, hogy több nyári fesztiválon találkozhattok velük az elkövetkező hónapokban.
Pénteken Stőhr Gréta (Great Bistro) főzött friss, tavaszi zsengékből vegán vacsorát, szombaton pedig a Gasztroszínpadon Steiner Kristóf lépett fel, ő szintén „pulled porkot” ötletelt a fesztiválra, ami után egy vegán „sajttortát” is varázsolt.
Szeretünk új arcokkal találkozni!
Megnyitásunk óta a legfőbb hitvallásunk, hogy ami éltető és egészséges, igenis lehet nagyon finom! Miért ne lehetne az egészséges táplálkozás egyben kulináris kaland is? Mi is rajongunk a különleges alapanyagokért, a kísérletezésért – ízben és technológiákban egyaránt –, és mennyiség helyett nálunk is a minőség a jelszó. Mindig örülünk, ha új arcokat látunk, akik jönnek, kérdeznek, kóstolnak!
Egy remek cikket is írtak rólunk az Origón
Pontosabban nem csak rólunk, hanem más desszertes kiállítókról is. Nagyon megörültünk a cikknek, mert nem túl gyakori, hogy egy újságíró ennyire részletesen és értőn utánakérdezzen az alapanyagoknak és a készítési módoknak. Itt olvashatjátok az Origo Táfelspicc rovatában megjelent cikket!
Végre ránk mosolygott a Nap is
Napsütés, jó idő – idén először kellett a juice-okat jégbe hűtenünk.
A napfényes nappaloknál már csak az esték voltak hangulatosabbak, amikor előbújtak a békák, akiknek most is imádtuk a brekegését. Reméljük, hogy mindenkinek, aki meglátogatott minket, kellemes perceket okoztunk!
Képek: Naspolya Nassolda és Markabona Photography / Gourmet Fesztivál
Kapcsolódó finomságok
Legutóbbi bejegyzések
Van, aki nem forrón szereti: Kóstoltad már a cold brew-t a Naspolyában?
Tavaly úgy döntöttünk, hogy teljesen vegánná alakítjuk a kínálatunkat....
Szülőknek csak 12 éven aluliak felügyelete mellett: a datolyagolyó receptje
Tapasztalatból mondjuk, a ragacsos datolyamassza gyúrását, formázását imádják a kicsik. Ehető gyurma? Naná, hogy nagy kedvenc! És még egészséges is. A datolyagolyó egy klasszikus nyersvegán nassolnivaló, az elkészítése ráadásul szuperegyszerű....
Nyers vegán gondolatok húsvétról, csokinyúlról, nassolásról
Tojás helyett datolyást! 😉 Váltsunk az ünnepekkor is egészségesre – húsvéti csomagokkal készültünk....
Sorry, the comment form is closed at this time.