Barion Pixel
naspolya_husvet_datolyagolyok

Nyers vegán gondolatok húsvétról, csokinyúlról, nassolásról

Zörgős papírral és élénk színekkel mi is készültünk az idei húsvétra! Bízunk benne, hogy egyre több szülő gondolja úgy, hogy az ipari édességeket gondos kezek által, egészséges, természetes alapanyagokból készített ünnepi csemegékre cserélje. Ne legyen kivétel a húsvét sem.

Szerintünk nincs azzal gond, hogy az ünnepek igen nagyrészt a finomságokról szólnak. A finom falatok tényleg emelik a családi összejövetelek hangulatát, kifejezhetjük velük a figyelmességünket, édességet adni és kapni is jó – és úgy egyáltalán: ki ne szeretne nassolni?

A kérdés csak az, hogy mit. A mi álláspontunk az, hogy ha a gyerekek éltető és tápláló hozzávalókból készült édességeket kapnak, velük és nem utolsósorban magunkkal is jót teszünk.

  1. Ha nincs túlzott cukordózis, nem pörögnek túl a kicsik, és nem kell éjfélkor még fogócskáznunk velük. Talán részleteznünk sem kell, hogy a finomított fehér cukornak miért nincsen semmi helye a táplálkozásban, de a különböző kémiai módosításokkal létrehozott cukorvariánsokra is nemet mondunk. Szerintünk nincs finomabb a friss és aszalt gyümölcsök természetes gyümölcscukor-tartalmánál. Mi ezért legfőképp így édesítünk!
  2. A Naspolya nassolnivalói a többéves tapasztalatok szerint a kicsiknek is az ínyére vannak. Ennek egy igen fontos hosszú távú, pozitív kihatása van: így még kiskorukban megszeretik az egészséges alapanyagokat, ami egy egész életre megalapozhatja egy ember jó viszonyát a gyümölcsökkel és zöldségekkel.
  3. A fehér cukor függőséget okoz. Egy komolyabb, többnapos ünnepi lakmározás és nassolás után talán már mindannyian tapasztaltuk, hogy az ünnep elmúltával ugyanúgy folytatnánk tovább a folyamatos eszegetést. Sokszor sok helyen írtak már a cukor addiktív mivoltáról. A mi imádott függőségünk a gyümölcsök és zöldségek fogyasztása. Döntsünk az “élő” táplálékok mellett! És ezekből még az sem baj, ha gyakran csipegetünk.
  4. És egy fogas kérdés. A cukor és az egyszerű szénhidrátok már a szájban elkezdenek lebomlani, ami sem a tej-, sem a csontfogaknak nem tesz jót az. Ez okból is jobb kerülni őket. Vigyázzunk a kicsik fogaira – ha csak lehet, már csak ezért is mondjunk nemet, a cukorkákra, nyalókára, túlzott csokifogyasztásra.
  5. Sok modern gondolkodású szülő, aki szívesen keres új utakat a gyermeknevelésben, adott esetben elfordul a hagyományoktól, azok mára meghaladott szokásai vagy éppen ételei miatt. Mi azt gondoljuk, hogy a hagyományok ápolása és az ünnepek megélése fontos a gyerekeknek és az egész családnak is – és miért is ne tehetnénk ezt természetes és egészséges módszerekkel, alapanyagokból? Nem a húsvéti nyuszi a hibás! És nem is a szegény csokinyulakban fellelhető, minimális mennyiségű kakaó, hanem nagyjából minden más, elsősorban a mesterséges anyagok tucatjai, amelyek helyett annyi finom, természet adta alapanyagból készülhetnek édességek. Gondossággal, lelkiismerettel. Mi ezen dolgozunk 3 éve.

Finom és egészséges alternatívát nyújtunk húsvétkor is! Keressétek csomagjainkat a mini figyelmességtől a dobozosig a Naspolya Nassoldában!

Nassoljunk húsvétkor is egészségesen!

Korábbi bejegyzések

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.