19 okt Ahogy ígértük: itt a Rawnie receptje!
Az idei Édes Napokon Réka is előadást tartott a fesztivál színpadán – lelkesítő volt látni, hogy az eső ellenére is mennyien végighallgatták és -nézték a Rawnie készítését. Hálánkat mivel is fejezhetnénk ki jobban, minthogy megadjuk a receptjét!
Így készül a Naspolya egyik legkedveltebb süteménye, amely persze csak a nevében “sütemény”. Nincs szükség hozzá sütőre, egy turmixgépre (vagy nagyobb teljesítményű botmixerre) viszont igen. És még mandulatejünk is lesz a nyers-vegán brownie mellé!
A hozzávalókat illetően érdemes bio, más néven vegyszermentes, ökológiai termesztésből származó alapanyagokat beszerezni, de ha ez nem sikerül, természetesen még lehet tápláló és finom a Rawnie.
Hozzávalók:
Alap:
- 1 liter mandulatej készítése során keletkező mandulaliszt
- 1 bögre mandula
- 6 evőkanál (lehetőleg nyers) kakaópor
- 3 evőkanál aprított mandula
- 1,5 bögre datolya
- ½ – 1 bögre tisztított víz
Csokiréteg:
- 2 evőkanál olvasztott étkezési kakaóvaj
- 2 teáskanál agavé szirup
- 1 teáskanál (lehetőleg nyers) kakaópor
Elkészítés:
A Rawnie-hoz elsőként mandulatejet készítünk. Bizony, otthon, kézzel készült, finom mandulatejünk lesz! A Naspolya Nassolda házi mandulatejének receptjét részletesebben itt találjátok!
A tej készítése során fennmaradó mandulalisztet fogjuk a Rawnie-hoz használni. A legjobb, ha minél előbb felhasználjuk, de legkésőbb 24 órán belül.
Egy tálban kimérjük a mandulalisztet, kakaóport, az aprított és a darált mandulát. Ettől külön a datolyát a vízzel krémesre, homogénre turmixoljuk, majd a tálba kimért száraz anyagokhoz keverjük. Ezután összegyúrjuk az összes hozzávalót. Egy krémes masszát kell kapnunk, amelyet egy fóliával kibélelt, 18 cm átmérőjű tortaformába nyomkodunk, a tetejét pedig szépen elsimítjuk.
A Rawnie tetejére elkészítjük a nyers csokoládéréteget: vízgőz felett a kakaóvajat az agavé sziruppal felolvasztjuk. Hozzákeverjük a kakaóport, és homogénre keverjük. Szépen rácsorgatjuk a Rawnie tetejére úgy, hogy az egészet befedje. Díszítésként megszórhatjuk a tetejét tetszés szerint tört mandulával (vagy kakaóbabtörettel).
Megjegyzés: Ez a Rawnie recept nem egyezik meg 100%-osan a Naspolya Nassoldában kaphatóéval, két nehezen beszerezhető alapanyagot egyszerűbbre cseréltünk. Mi a Naspolyában nyers, bio perui kakaóport használunk, amelynek erőteljesebb, teltebb az íze, mint a legtöbb helyen kapható kakaópornak. Illetve mi nem aprított mandulát, hanem nyers bio kakaóbabtöretet szórunk a tetejére.
Legutóbbi bejegyzések
Van, aki nem forrón szereti: Kóstoltad már a cold brew-t a Naspolyában?
Tavaly úgy döntöttünk, hogy teljesen vegánná alakítjuk a kínálatunkat....
Szülőknek csak 12 éven aluliak felügyelete mellett: a datolyagolyó receptje
Tapasztalatból mondjuk, a ragacsos datolyamassza gyúrását, formázását imádják a kicsik. Ehető gyurma? Naná, hogy nagy kedvenc! És még egészséges is. A datolyagolyó egy klasszikus nyersvegán nassolnivaló, az elkészítése ráadásul szuperegyszerű....
Nyers vegán gondolatok húsvétról, csokinyúlról, nassolásról
Tojás helyett datolyást! 😉 Váltsunk az ünnepekkor is egészségesre – húsvéti csomagokkal készültünk....
Sorry, the comment form is closed at this time.